Vivomixx Kapsułki 112 10 kapsułek PROBIOTYK
Kapsułka zawiera 112 miliardów (1,12×1011) jednostek tworzących kolonie (jtk.).
Zawiera liofilizat żywych kultur bakterii probiotycznych.
Przeznaczony do suplementacji diety niemowląt, dzieci i osób dorosłych.
Zalecana dzienna porcja do spożycia:
1-4 kapsułki.
Składniki:
substancja wypełniająca: celuloza mikrokrystaliczna; liofilizowane żywe kultury bakterii (wytworzone z udziałem pochodnych mleka): Streptococcus thermophilus DSM24731®, Bifidobacterium longum DSM24736®, Bifidobacterium breve DSM24732®, Bifidobacterium infantis DSM24737®, Lactobacillus acidophilus DSM24735®, Lactobacillus plantarum DSM24730®, Lactobacillus paracasei DSM24733®, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus DSM24734®; substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza; substancje przeciwzbrylające: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, dwutlenek krzemu; barwnik: dwutlenek tytanu.
Składniki aktywne - w 1 kapsułce - w 4 kapsułkach
Liofilizowane żywe kultury bakterii - 1,12 x 1011 jtk. - 4,48 x 1011 jtk.
Sposób przygotowania i użycia:
U niemowląt i dzieci poniżej 3 lat:
kapsułkę należy otworzyć, a jej zawartość rozpuścić w letnim płynie i spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
U dzieci powyżej 3 lat i osób dorosłych:
kapsułkę należy połknąć i popić letnią wodą lub innym letnim płynem (mleko, sok, jogurt); kapsułkę można także otworzyć, a jej zawartość spożyć bezpośrednio lub po rozpuszczeniu w letnim płynie.
Zawartości kapsułki nie należy rozpuszczać w płynach gorących ani gazowanych.
Ważne informacje:
Suplement diety powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety nie może być stosowany jako zamiennik zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji.
U niemowląt i dzieci poniżej 3 lat suplement nalży stosować po konsultacji ze specjalistą.
Produkt bezglutenowy, bez laktozy.
Przechowywać w lodówce w temperaturze 2-8°C, w oryginalnym opakowaniu w celu ochrony przed światłem i wilgocią.
Po zakończeniu stosowania produktu, należy pozbyć się pozostałości.
Jeżeli zachodzi taka konieczność, dopuszcza się przechowywanie produktu w temperaturze poniżej 25°C przez maksymalnie 7 dni bez negatywnego wpływu na zawartość.