TYMIANEK 20 g Zioła przyprawowe i leczniczeZastosowanie:Tymianek to doskonała przyprawa do mięs, sosów, pasztetów, drobiu, pizzy, serów, zup oraz potraw z roślin strączkowych. To najpopularniejsza przyprawa w kuchni śródziemnomorskiej.Tradycyjnie napar z ziela tymianku stosuje się w charakterze środka wykrztuśnego, pomocnego w kaszlu związanym z przeziębieniem. Ziele tymianku (Thymi herba) jest odpowiednie do stosowania dla osób dorosłych oraz dzieci i młodzieży powyżej 12. roku życia.Sposób użycia:Jako dodatek do potraw w ilościach według upodobań konsumenta.Napar przygotwouje się wsypując 1 łyżeczkę ziela tymianku do filiżanki, a następnie zalewając je wrzątkiem i pozostawiając na 15 minut do zaparzenia. Spożywać świeży, ciepły napar.Składniki:Ziele tymianku (Thymi herba) – 100%Przechowywać w suchym miejscu.